Ελληνικά English Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

Χαιρετισμός Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί 

Φίλες και φίλοι, καλό σας μεσημέρι.

 

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω την αγαπημένη μας Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, τους συνεργάτες της και όλους εσάς, στην έναρξη των εργασιών της δημιουργίας Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας/Ορεινών Θερέτρων. Ένα έργο το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ) και πιο συγκεκριμένο στο πλαίσιο του 3ου στρατηγικού στόχου της ΕΣΑΟΚ που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.

 

Η επέκταση των προγραμμάτων και η μεταστέγαση του ΣΚΕ Φοινιού καθώς επίσης και η δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας/Ορεινών Θερέτρων είναι εξαιρετικής σημασίας για τους κατοίκους των ορεινών μας περιοχών και δη για τους ηλικιωμένους μας.

 

Η Στέγη Ηλικιωμένων που λειτουργεί σήμερα στο Φοινί είναι σε όλους γνωστό πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες παροχής προγραμμάτων και υπηρεσιών στους ηλικιωμένους της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική, η δημογραφική εικόνα της περιοχής εμφανίζει υψηλά ποσοστά ηλικιωμένων, γεγονός που καθιστά απόλυτα αναγκαία την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων. Για τον σκοπό αυτό, μετά από κοινωνικό διάλογο που προηγήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής, τις τοπικές αρχές και άλλους τοπικούς παράγοντες καθώς επίσης και με τις υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΣΑΟΚ, διαφάνηκε πως το Φοινί μπορεί να φιλοξενήσει ένα περιφερειακό κέντρο εξυπηρέτησης ηλικιωμένων της ευρύτερης Νότιας Μαραθάσας και των Ορεινών Θερέτρων. Να καλύψει, δηλαδή, τις ανάγκες μίας απομακρυσμένης ορεινής περιοχής, η οποία το έχει μεγάλη ανάγκη.

 

Στη βάση της συλλογιστικής της ΕΣΑΟΚ, για επανάχρηση του κτηριακού αποθέματος της περιοχής, δηλαδή την αξιολόγηση και την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτηρίων για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, προτού καταφύγουμε στην ανέγερση νέων κτηρίων, αποφασίστηκε από κοινού με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού η μεταστέγαση του ΣΚΕ Φοινιού σε υφιστάμενο κτήριο της κοινότητας, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού στο ΣΚΕ Φοινιού.

 

Είναι το κτήριο στο οποίο ξεκινούν σήμερα οι οικοδομικές αλλαγές, οι οποίες απαιτούνται για τον σκοπό αυτό και το οποίο θα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, δημιουργώντας ένα περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Η όλη δαπάνη του έργου ανέρχεται στις €110.000 και θα καλυφθεί από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Στο σημείο αυτό να μου επιτραπεί να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού για την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτηρίου και τη δική τους συνεισφορά στην υλοποίηση του όλου έργου.

 

Να συγχαρώ, επίσης, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΣΚΕ Φοινιού, οι οποίοι με την εθελοντική τους δράση επιτελούν ξεχωριστό κοινωνικό έργο επιτυγχάνοντας την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής ατόμων τρίτης ηλικίας.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στην αγαπητή μου φίλη Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου και στους συνεργάτες της για την άψογη συνεργασία μας και που είναι δίπλα μας κάθε στιγμή. Είναι οι άνθρωποι που στηρίζουν τις δράσεις που εκπονεί το Γραφείο μου στο πλαίσιο της ΕΣΑΟΚ, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη. Να αναφέρω πως μέσα από τη συνεργασία μας υλοποιούνται και άλλα έργα, τα οποία σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε, όπως για παράδειγμα η δημιουργία βρεφοπαιδοκομικών σταθμών στην περιοχή της Μαραθάσας και των Κρασοχωρίων. Να υπενθυμίσω επίσης ότι την περίοδο των περιοριστικών μέτρων (lock down) λόγω κορωνοϊού, το Γραφείο μας συνεργάστηκε άψογα με την Υπουργό μας και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου με αποτελεσματικότητα να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Την περίοδο εκείνη στηρίξαμε με τρόφιμα και φάρμακα μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων των ορεινών κοινοτήτων που δεν είχαν υποστηρικτικό περιβάλλον.

 

Όλοι μαζί, λοιπόν, προχωράμε, με σταθερά βήματα μπροστά, και στηρίζουμε τις ορεινές μας κοινότητες, υλοποιώντας δράσεις και έργα στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Σας ευχαριστώ.

 

 

Πηγή: ΓΤΠ – Γραφείο Τύπου και ΠληροφορίωνΣχετικά


Φωτογραφίες

Περιφερειακή Στέγη Ηλικιωμένων

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, αναφορικά με τις εργασίες για τη δημιουργία, Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων & Αναπήρων σττο Φοινί.

Video

Περιφερειακό Κέντρο Υποστήριξης Ηλικιωμένων

Την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας – Ορεινών Θερέτρων, στο Φοινί ανακοίνωσαν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιάδου κααι ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστας Χαμπιαούρης.


30/07/2020
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Δημοσιεύματα
»Προτού πέσει στο τζάμι το χρώμα του ηλιοβασιλέματος

26/10/2022

»«Πορεία Αγάπης – Περπατώ για την 3η ηλικία»

25/09/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»ΠΟΛΙΤΗΣ: Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Στόχος η ευημερία των κατοίκων ορεινής

05/09/2021

»Ο 19χρονος Εφραίμ ο τσιαττιστής…

23/05/2021

»Αφιέρωμα στους ήρωες το Φοινιού

23/05/2021

»Περιφερειακή στήριξη στο Φοινί

07/08/2020

»Περιφερειακή στήριξη στο Φοινί (PDF file)

07/08/2020

»Ψηφιακή έκδοση - Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου

06/08/2020

»Η διαχρονική αξία της καρέκλας

05/08/2020

»Χαιρετισμός Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί

30/07/2020

»Ζ. Αιμιλιανίδου: Δεδομένη η ευαισθησία της Κυβέρνησης για την 3η ηλικία

30/07/2020

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα