Ελληνικά English Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα
Cyprus Food and Drinks

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Στέγη ηλικιωμένωνΣτην κοινότητα Φοινιού λειτουργεί από το 1993, Στέγη Ηλικιωμένων, οι υπηρεσίες της οποίας στεγάζονται σε ιδιόκτητο διώροφο οίκημα, δωρεά της αειμνήστου οικογένειας της Νίνας Σαλούμη προς το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Φοινιού.

 

 

«Δημιουργήσαμε ένα χώρο ζωής και ενέργειας, φροντίζοντας έτσι να διασφαλίσουμε την αναγκαία και απαραίτητη Ποιότητα Ζωής προς τους ηλικιωμένους συνάνθρωπους μας». 

Το ΣΚΕ Φοινιού είναι σήμερα μία εθελοντική οργάνωση, κάτω από την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και πιο συγκεκριμένα του Γραφείο Ευημερίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του, αποτελείται από 7-11 μέλη από όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Φοινιού (Κοινοτικό συμβούλιο, Εκκλησιαστική Επιτροπή, Σύνδεσμος Αποδήμων και άλλους φορείς) και εκλέγεται κάθε δύο χρόνια. Στο τέλος κάθε οικονομικού έτους, καταρτίζονται λογαριασμοί οι οποίοι ελέγχονται από ανεξάρτητο ορκωτό λογιστή και ετοιμάζεται Ετήσια Έκθεση η οποία υποβάλλεται στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και συγκεκριμένα στο Γραφείο Ευημερίας, για αξιολόγηση και έλεγχο.

 

Προγράμματα

Το ΣΚΕ Φοινιού στα ανακαινισμένα ιδιόκτητα κτίρια του, φιλοξενεί δυο προγράμματα:

  • Το Πρόγραμμα «Α» για την κατ’ οίκον Φροντίδα και ημερήσια σίτιση σε άτομα της τρίτης ηλικίας και
  • Το Πρόγραμμα «Β» για την ημερήσια φιλοξενία και 24ώρη φροντίδα.

Από της ιδρύσεως του για τη χρονική περίοδο 1993 μέχρι 2011, έχουν φιλοξενηθεί, μέσα από το Πρόγραμμα «Α» 47 άτομα και στο Πρόγραμμα «Β» 78 άτομα.

 

Εγκαταστάσεις

Το οίκημα μας είναι μία διώροφος οικία, με δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικοτρόφων του. Το ισόγειο του χρησιμοποιείται για το Πρόγραμμα «Α» ενώ η ανώγειος κατοικία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το Πρόγραμμα «Β». Είναι ένας χώρος που φτιάχτηκε με αγάπη για την τρίτη ηλικία με άνετους κοινόχρηστους χώρους, εσωτερική αυλή, καθιστικό μαζί με ευρύχωρο εστιατόριο και μπαλκόνι, με θέα προς την κεντρική Πλατεία της κοινότητας. Έτσι οι οικότροφοι μας μπορούν να γεμίζουν τις ώρες της ημέρας, συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες, να νιώθουν ενεργοί και να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους.

 

 

Προσωπικό

Το προσωπικό μας, απαρτίζεται από άτομα επιλεγμένα με αυστηρά κριτήρια. Η Ομάδα συνεργάζεται στενά με το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο και πέραν από τις απαιτούμενες υπηρεσίες, οι φροντιστές μας συνοδεύουν τους φιλοξενούμενους μας στις δραστηριότητες τους. Εργάζονται κοντά στους ηλικιωμένους μας, με αγάπη αλλά και ευσυνειδησία προσφέροντας τους συντροφιά, βοήθεια, παρηγοριά και διεξόδους στα ιδιαίτερα προβλήματά τους.

 

Φροντίδα

Άμεση προτεραιότητα μας είναι η υγιεινή και καθαριότητα των οικοτρόφων μας, των δωματίων τους καθώς και όλων των κοινόχρηστων χώρων του οικήματος μας. Συγκεκριμένα, η φροντίδα, αφορά τη στέγαση, τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική φροντίδα των φιλοξενουμένων μας, την ατομική τους υγιεινή, την ψυχαγωγία, την πνευματική και ψυχική καλλιέργειά τους και την συμμετοχή τους στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Οι φροντιστές μας πέραν από την ατομική υγιεινή των οικοτρόφων μας, αναλαμβάνουν επίσης τη σωστή λήψη και τήρηση της  φαρμακευτική αγωγή τους και την πλύση των ρούχων τους.

 

Σίτιση

Διαθέτουμε μαγειρείο στο οποίο ετοιμάζονται καθημερινά τα γεύματα των φιλοξενούμενων μας. Το πρόγραμμα διατροφής προβλέπει εναλλακτικό μενού σύμφωνα με τις εποχές και ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες ή/και εξειδικευμένες ανάγκες κάθε φιλοξενουμένου.

 

Ασφάλεια

Μέσα στις υποχρεώσεις μας είναι και η μέριμνα για την ασφάλεια των οικοτρόφων καθώς και των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο. Το κτίριο διαθέτει σύστημα πυροπροστασίας, σύστημα συναγερμού και σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα έχουμε καταρτίσει σχέδιο εκκένωσης του κτιρίου σε περίπτωση κίνδυνου.

 

Δράση

Οι διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που υλοποιούνται κατά καιρούς από το ΣΚΕ Φοινιού, αποσκοπούν στη στήριξη του όλου έργου καθώς και στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που παρέχονται στους τρόφιμους του. Δράσεις σαν και αυτές όπως και η δια-δραστική επαφή των ηλικιωμένων στις κοινότητες τους κοντά στους οικείους τους και τους συγχωριανούς τους, συντελούν στην βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων, την προσωπική τους ανάπτυξη και βοηθούν στην αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής τους.

 

Το όραμά μας

Φιλοδοξία του «ΣΚΕ Φοινιού» είναι η δημιουργία ενός χώρου ζωής και ενέργειας. Οι εγκαταστάσεις μας και το προσωπικό μας διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Πάντοτε θα αγωνιζόμαστε για να επιτύχουμε το αυτονόητο... ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας για τους ανθρώπους που αγαπάμε και που μας έχουν ανάγκη. Αυτό που στις μέρες μας ονομάζουμε «Ποιότητα Ζωής» και που δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να το στερηθούν οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας.

 

Στη στέγη μας λειτουργεί ελεύθερο επισκεπτήριο όλο το εικοσιτετράωρο.

 

 

Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Παραδοσιακές Τέχνες
Κατασκευή παραδοσιακής «Βούρκας του Βοσκού»

Καρέκλες

Η αγγειοπλαστική τέχνη στην Κοινότητα

Αξιοθέατα
Φοινί - Ιερά μονή Τροοδιτίσσης (Μονοπάτι της φύσης)

Καταρράκτης της Χαντάρας

Μεσαιωνικά Γεφύρια

Θέση Θέας

Πάρκο Στέλιου Περικλέους

Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Παρεκκλήσι Άγιος Γεώργιος

Παρεκκλήσι της Αγίας Άννας

Ταβέρνες - Εστιατόρια

Κέντρο Νεότητας Φοινιού (Κ.Ν.Φ.)

Παραδοσιακός καφενές «Η ΠΑΣΤΡΑ»

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα