Ελληνικά English Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Ιστορικό
Όραμα
Δραστηριότητες
Διοικητικό Συμβούλιο
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

Κέντρο Νεότητας Φοινιού 

 

 

 

Το Κέντρο Νεότητας, μια εθελοντική τοπική οργάνωση νέων που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες νέους να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά δρώμενα, να εκφράζονται αλλά και να εκφράζουν συναισθήματα και σκέψεις, να αναπτύσσουν δημοκρατικό διάλογο, να συνεργάζονται και να παράγουν έργο, ώστε από την μία να νιώθουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στο ευρύτερο κοινό, και από την άλλη να βοηθούν την κοινότητα τους με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν.

 

 

Ίδρυση του Κ.Ν.Φ.

Το Κέντρο Νεότητας Φοινιού ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1986, μετά από   πρωτοβουλία των νέων του χωριού μας, αλλά και με την βοήθεια και την στήριξη της τότε Χωρητικής Αρχής και του Γραφείου Ευημερίας.

 

Πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής, ήταν ο Λεωνίδας Λεωνίδου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος πρόεδρος του Κέντρου Νεότητας, ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο Μιχαλάκης Χαριλάου, ο Νίκος Νικολάου και ο Παντελής Οικονόμου.

 

Σκοπός της ίδρυσης του Κέντρου Νεότητας στο χωριό μας, ήταν και εξακολουθεί να είναι μεταξύ των προαναφερθέντων, η σύσφιξη των αρμονικών σχέσεων μεταξύ της νεολαίας, η δημιουργική απασχόληση των νέων μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες (αθλητικές και πολιτιστικές) και ομίλους κοινωνικών δραστηριοτήτων, η ανακάλυψη αλλά και η καλλιέργεια ταλέντων και ικανοτήτων των νέων μέσα από την συμμετοχή των σε διάφορα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα.

 

Στέγαση

Το Κέντρο Νεότητας Φοινιού, αρχικά στεγάστηκε στο παλιό οίκημα των οικοκυρικών, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Όμως αντιμετώπιζε ποικίλα προβλήματα, με κυριότερα την οικονομική διαχείριση των υποθέσεων που το αφορούσαν, αλλά και το στεγαστικό, αφού το οίκημα δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των μελών του.

 

Με την πάροδο του χρόνου όμως, τα μέλη του Κέντρου αφού κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες, κατάφεραν μετά από 4 χρόνια, εν έτη 1990, να παραχωρηθεί στο Κέντρο Νεότητας το οίκημα της παλιάς αγοράς στο κέντρο του χωριού. Με την οικονομική βοήθεια της Χωρητικής Αρχής, του Τμήματος Ευημερίας και του Συνδέσμου Αποδήμων Φοινιού, το κτίριο ανακαινίστηκε και παραμένει μέχρι σήμερα στον ίδιο χώρο. 

 


 

 

Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Αξιοθέατα
Φυσικό Περιβάλλον

Μεσαιωνικά Γεφύρια

Η βρύση της «Πελλομαρούς»

Φοινί - Ιερά μονή Τροοδιτίσσης (Μονοπάτι της φύσης)

Καταρράκτης της Χαντάρας

Εκκλησίες - Ξωκλήσια

Παρεκκλήσι της Αγίας Άννας

Παρεκκλήσι Άγιος Γεώργιος

Ταβέρνες - Εστιατόρια
Οικογενειακό εστιατόριο «ΝΕΡΑΪΔΑ»

Κέντρο Νεότητας Φοινιού (Κ.Ν.Φ.)

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα