Ελληνικά English Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΟΙΝΙΟΥ

Τζιερνούμε βραστον «καϊκανά» 

 

Ο Όμιλος Γυναικών Φοινιού μας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό ανοιξιάτικο απόγευμα στο Φοινί για τη «Γιορτή του καϊκανά», παρέα με Κυπριακή παραδοσιακή μουσική, τσιαττιστά, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι.

 

Φοινιώτες, απόδημοι και φίλοι της κοινότητας μας, σας περιμένουμε στο Φοινί την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 15:00, στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Φοινιού (Πρώην Δημοτικό Σχολείο), όπου θα σας φιλέψουμε με ζεστό «καϊκανά» (παραδοσιακό γλυκό της περιοχής), με ζάχαρη ή έψημα σταφυλιού.

 

Για τους μικρούς μας φίλους θα λειτουργεί στο χώρο εργαστήρι ζωγραφικής όπου θα μπορούν να απασχοληθούν και για όσους θα ήθελαν να μεταμορφωθούν στο αγαπημένο τους είδωλο θα προσφέρεται επίσης ζωγραφική προσώπου.

 

Παράλληλα ένα μίνι παζαράκι θα πλαισιώσει τον περιβάλλοντα χώρο, από συγχωριανούς μας, όπου θα διαθέσουν τις πραμάτειες τους προς πώληση. Θα διατίθενται σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες, φοινιώτικα λουκούμια και άλλα φοινιώτικα παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και χειροποίητα διακοσμητικά πήλινα αγγεία χαρακτηριστικά δείγματα της φοινιώτικης παραδοσιακής αγγειοπλαστικής τεχνοτροπίας.

 

Για το καλλιτεχνικό μέρος, σας επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις. Ετοιμάζουμε για όλους εσάς ένα μουσικό ταξίδι με χορούς και τραγούδια σε κυπριακούς και νησιώτικους παραδοσιακούς ρυθμούς.

 

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί, τη συνταγή και όλα τα στάδια παρασκευής του «καϊκανά», από τον Όμιλο Γυναικών Φοινιού όπως παρασκευάζεται στο Φοινί, από το MEGAONE, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ξυπνήσατε;» με την Αλεξία Αναστασίου και τον Μιχάλη Σοφοκλέους.

 

 

 

Ο καϊκανάς σερβίρετε με έψημα σταφυλιού, τερατσόμελο, μέλι ή ζάχαρη. Εμείς σας προτείνουμε να τον καταναλώσετε ζεστό με έψημα σταφυλιού. Προαιρεταικά μπορείτε επίσης συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτού βανίλιας ή καϊμάκι. Είναι εξαιρετικός συνδυασμός και το πάντρεμα του ζεστού με το κρύο παγωτό θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.

 

Σας περιμένουμε την Κυριακή 14/05/2017, για ολοήμερη εκδρομή στην κοινότητα μας όπου μπορείτε να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε από κοντά τον καταρράκτη της Χαντάρας, να σεργιανήσετε στα μεσαιωνικά γεφύρια του Φοινιού, της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς και να προσκυνήσετε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το αρχαίο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Μια βόλτα στο «Πηλαβάκειο Μουσείο» είναι επιβεβλημένη αφού είναι ένα μοναδικό στο είδος του αγροτικό μουσείο λαϊκής τέχνης όπου θα ξεναγήσει εσάς και τους φίλους σας στο Φοινί του χθες μέχρι και τις μέρες μας. Φοινιώτες ντόπιοι και απόδημοι είμαστε όλοι περήφανοι για την οικογενειακή μας φιλοξενία. Σας περιμένουμε στην κοινότητα μας και υποσχόμαστε να κάνουμε την εκδρομή σας στο Φοινί, μοναδική και αξέχαστη.

 

Ραντεβού λοιπόν, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 15:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φοινιού (Πρώην Δημοτικό Σχολείο), για τη «Γιορτή του καϊκανά», παρέα με Κυπριακή παραδοσιακή μουσική, τσιαττιστά, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι.

 

Διοργανωτής:

 

ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΟΙΝΙΟΥ

 

Υποστηρικτές:

 ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  Α. ΜΙΝΤΙΚΚΗΣ ΦΑΡΜ ΛΤΔ
 ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΣ (1977) ΛΤΔ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΝΙΟΥ

 


Χορηγοί Επικοινωνίας:
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ FM 107,6

 


25/04/2017
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Αξιοθέατα
Αρχιεπίσκοπος Σωφρόνιος

Η βρύση της «Πελλομαρούς»

Θέση Θέας

Μεσαιωνικά Γεφύρια

Η μαγεία της φύσης στους Σταλακτίτες του Φοινιού

Εκκλησίες - Ξωκλήσια

Άγιοι Ανάργυροι

Παρεκκλήσι Άγιος Γεώργιος

Ταβέρνες - Εστιατόρια
Παραδοσιακός καφενές «Η ΠΑΣΤΡΑ»

Οικογενειακό εστιατόριο «ΝΕΡΑΪΔΑ»

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα