Ελληνικά English Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

Ζ. Αιμιλιανίδου: Δεδομένη η ευαισθησία της Κυβέρνησης για την 3η ηλικία 

Οι ηλικιωμένοι μας αξίζουν κάθε σεβασμό από όλους μας και η ευαισθησία της Κυβέρνησης προς την 3η ηλικία είναι δεδομένη, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας – Ορεινών Θερέτρων, στην κοινότητα Φοινί της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στην έναρξη των εργασιών, οι οποίες αφορούν την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και οικοδομικές αλλαγές στο υφιστάμενο κτίριο του κοινοτικού συμβουλίου Φοινιού, το οποίο μεταστεγάζεται για να φιλοξενηθεί το Περιφερειακό Κέντρο Υποστήριξης Ηλικιωμένων και το ΣΚΕ Φοινιού.
 
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση μέσω  του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.
 
«Η ευαισθησία της Κυβέρνησης και όλων προς την 3η ηλικία είναι δεδομένη», είπε η Υπουργός και υπέδειξε ότι το 2019, 55 προγράμματα για άτομα της 3ης ηλικίας έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους 1.320.525 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 11% του συνολικού ποσού που δόθηκε για επιχορήγηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας Παγκύπρια.
 
Οι ηλικιωμένοι μας αξίζουν κάθε σεβασμό από όλους μας, συνέχισε, γιατί τα όσα έχουν προσφέρει στην πατρίδα μας, όσα έχουν ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, μας κάνουν όλους να είμαστε πολύ περήφανοι για τους ίδιους.
 
Διαβεβαίωσε ακόμη πως, τόσο η Κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο της θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις ανάγκες του έργου αλλά και τους όποιους σχεδιασμούς για επέκταση του.
 
Συνεχάρη επίσης, για το έργο που επιτελεί, τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη, την κοινοτική αρχή που παραχώρησε το κτίριο και το ΣΚΕ Φοινιού για τη δράση του προς όφελος των ηλικιωμένων.
 
Από την πλευρά του, ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι η επέκταση των προγραμμάτων και η μεταστέγαση του ΣΚΕ Φοινιού καθώς επίσης και η δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας - Ορεινών Θερέτρων είναι εξαιρετικής σημασίας για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών και ειδικά για τους ηλικιωμένους μας.
 
Όπως εξήγησε, η Στέγη Ηλικιωμένων που λειτουργεί σήμερα στο Φοινί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες παροχής προγραμμάτων και υπηρεσιών στους ηλικιωμένους της περιοχής.
 
Μετά από κοινωνικό διάλογο, συνέχισε, που προηγήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής, τις τοπικές αρχές και άλλους τοπικούς παράγοντες,  καθώς επίσης και με τις υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΣΑΟΚ (Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων), διαφάνηκε πως το Φοινί μπορεί να φιλοξενήσει ένα τέτοιο περιφερειακό κέντρο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη, θα υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός, «δημιουργώντας ένα περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας».

Συνεχάρη επίσης το Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού και τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΣΚΕ Φοινιού, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Υπουργό Εργασίας και τους συνεργάτες της.
 
Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι υλοποιούνται και άλλα έργα, τα οποία σύντομα θα εξαγγελθούν, όπως η δημιουργία βρεφοπαιδοκομικών σταθμών στην περιοχή της Μαραθάσας και των Κρασοχωρίων.
 
Τις ευχαριστίες τους προς το κράτος και το Υπουργείο εξέφρασαν σε χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού Φυλακτής Ηρακλέους και ο Πρόεδρος του ΣΚΕ Φοινιού Αλέκος Σπανός, οι οποίοι σημείωσαν ότι όραμα είναι η επέκταση του χώρου με τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης.

 

Του Σταύρου Κονιώτη

Πηγή: ΚΥΠΕ


30/07/2020
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Δημοσιεύματα
»«Πορεία Αγάπης – Περπατώ για την 3η ηλικία»

25/09/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»ΠΟΛΙΤΗΣ: Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Στόχος η ευημερία των κατοίκων ορεινής

05/09/2021

»Ο 19χρονος Εφραίμ ο τσιαττιστής…

23/05/2021

»Αφιέρωμα στους ήρωες το Φοινιού

23/05/2021

»Περιφερειακή στήριξη στο Φοινί

07/08/2020

»Περιφερειακή στήριξη στο Φοινί (PDF file)

07/08/2020

»Ψηφιακή έκδοση - Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου

06/08/2020

»Η διαχρονική αξία της καρέκλας

05/08/2020

»Χαιρετισμός Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί

30/07/2020

»Ζ. Αιμιλιανίδου: Δεδομένη η ευαισθησία της Κυβέρνησης για την 3η ηλικία

30/07/2020

»Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας στη συνέντευξη τύπου για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί

30/07/2020

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα