Ελληνικά English Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας στη συνέντευξη τύπου για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί 

Είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που αποδέχτηκα την πρόσκληση του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, φίλου Κώστα Χαμπιαούρη, καθώς και του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού, να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στη συνέντευξη τύπου που αφορά στην επέκταση προγραμμάτων και μεταστέγαση του ΣΚΕ Φοινιού, καθώς και τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας/Ορεινών Θερέτρων, οι οικοδομικές εργασίες του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020.

 

Η συνολική δαπάνη του έργου (οικοδομικές αλλαγές, αγορά αναγκαίου εξοπλισμού κ.ά.) ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση μέσω  του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Περιφερειακό Κέντρο Υποστήριξης Ηλικιωμένων θα στεγαστεί σε κτήριο που παραχώρησε, δωρεάν, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού, το οποίο και συγχαίρω. Τόσο ο Πρόεδρος όσο κΑαι τα μέλη του Συμβουλίου αποδεικνύουν ότι τιμούν τη συλλογική δράση και συνεργασία, με στόχο τη στήριξη συμπολιτών μας.

 

Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, θέτει πάντα σε υψηλή προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και της διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

 

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία της ύπαρξης τέτοιων δομών και προγραμμάτων, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις στον τομέα υποστήριξης, φροντίδας και κοινωνικοποίησης των ηλικιωμένων, καθώς επίσης και προγράμματα μέσα από τα οποία οι ηλικιωμένοι μας έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν το αίσθημα της ανεξαρτησίας τους και της κοινωνικής συμμετοχής.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019, 55 τέτοια προγράμματα έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους 1.320.525 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 11% του συνολικού που δόθηκε για επιχορήγηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας παγκύπρια. Μεταξύ αυτών είναι και τα προγράμματα του ΣΚΕ Φοινιού, το οποίο λαμβάνει επιχορήγηση από τα Σχέδια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΣΚΕ Φοινιού, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν αξιόλογη δράση, προωθώντας ποικίλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων μας.

 

Το κράτος σέβεται και τιμά τους εθελοντές, οι οποίοι αποτελούν και στηρίζουν ένα οργανωμένο σύστημα παροχής ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

 

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες μου, ιδιαίτερα στον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων που χωρίς τις δικές του συντονισμένες ενέργειες δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ.

 

Η σημερινή μέρα επιβεβαιώνει το έργο του φίλου Κώστα Χαμπιαούρη, αλλά και την ευαισθησία και τη θέληση όλων των αρμόδιων φορέων, της Κυβέρνησης και των οργανωμένων συνόλων της κοινωνίας μας, για προσφορά προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που οφείλουμε όλοι να τους εκφράσουμε και τον σεβασμό μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία.

 

Σας ευχαριστώ!

 

 

Πηγή: ΓΤΠ – Γραφείο Τύπου και ΠληροφορίωνΣχετικά


Φωτογραφίες

Περιφερειακή Στέγη Ηλικιωμένων

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Δημοσιογραφική Διάσκεψη της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, αναφορικά με τις εργασίες για τη δημιουργία, Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων & Αναπήρων σττο Φοινί.

Video

Περιφερειακό Κέντρο Υποστήριξης Ηλικιωμένων

Την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας – Ορεινών Θερέτρων, στο Φοινί ανακοίνωσαν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιάδου κααι ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστας Χαμπιαούρης.


30/07/2020
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Δημοσιεύματα
»«Πορεία Αγάπης – Περπατώ για την 3η ηλικία»

25/09/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»ΠΟΛΙΤΗΣ: Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Στόχος η ευημερία των κατοίκων ορεινής

05/09/2021

»Ο 19χρονος Εφραίμ ο τσιαττιστής…

23/05/2021

»Αφιέρωμα στους ήρωες το Φοινιού

23/05/2021

»Περιφερειακή στήριξη στο Φοινί

07/08/2020

»Περιφερειακή στήριξη στο Φοινί (PDF file)

07/08/2020

»Ψηφιακή έκδοση - Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου

06/08/2020

»Η διαχρονική αξία της καρέκλας

05/08/2020

»Χαιρετισμός Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη στη δημοσιογραφική διάσκεψη για δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί

30/07/2020

»Ζ. Αιμιλιανίδου: Δεδομένη η ευαισθησία της Κυβέρνησης για την 3η ηλικία

30/07/2020

»Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας στη συνέντευξη τύπου για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων στο Φοινί

30/07/2020

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα