Ελληνικά English Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

Περιφερειακή στήριξη στο ΦοινίΜε το πέρας των εργασιών και την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων που αναμένεται περί τα τέλη Οκτωβρίου, η Περιφερειακή Στέγη Ηλικιωμένων Φοινιού θα λειτουργεί σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της κοινότητας Φοινιού, της νότιας Μαραθάσας και άλλων ορεινών κοινοτήτων.

 

 

Άρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Ηλικιωμένων και Αναπήρων στο Φοινί, που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες της κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής

 

 

Το Κέντρο θα λειτουργήσει στο κτήριο που στεγάζεται σήμερα το κοινοτικό συμβούλιο της κοινότητας

Περιφερειακό κέντρο στήριξης ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία δημιουργείται στο Φοινί με στόχο την κάλυψη όχι μόνο των αναγκών της κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των εργασιών για μετατροπή του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού σε Περιφερειακό Κέντρο Ηλικιωμένων & Αναπήρων αυτό θα λειτουργεί σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα και θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της κοινότητας Φοινιού, της νότιας Μαραθάσας και των ορεινών θερέτρων της περιφέρειας Τροόδους. Με τη σειρά του το Κοινοτικό Συμβούλιο θα «μετακομίσει» στον χώρο που λειτουργεί σήμερα με δράσεις του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας η Στέγη Ηλικιωμένων του Φοινιού που θα μεταστεγαστεί στο νέο κέντρο. Το έργο, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του, παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, στην παρουσία της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου και του επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού, σε ομιλία της η υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων (ΕΣΑΟΚ). Διαβεβαίωσε δε ότι σύμφωνα με τα σχέδια εργασιακής μεταρρύθμισης η κυβέρνηση και το υπουργείο της θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τις ανάγκες του έργου καθώς και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς επέκτασής του. Συνεχάρη επίσης τον επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων για το έργο που επιτελεί, τον κοινοτάρχη Φοινιού Φυλακτή Ηρακλέους για την παραχώρηση του κτηρίου στο ΣΚΕΦ και όλα τα μέλη του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού, ιδιαίτερα τον πρόεδρο Αλέκο Σπανό για τον αγώνα και τη δράση του προς όφελος της κοινότητας.

 

 

Ακολουθούν κι άλλα έργα στις ορεινές κοινότητες

 

Στον δικό του χαιρετισμό για την έναρξη των εργασιών της δημιουργίας Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας/ Ορεινών Θερέτρων στο Φοινί, ο επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης επισήμανε τη σημασία του έργου για τους κάτοικους των ορεινών περιοχών, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Ανέφερε επίσης, πως με τις υποδείξεις εμπειρογνωμόνων της ΕΣΑΟΚ (Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων), διαφάνηκε πως το χωριό Φοινί κρίνεται κατάλληλο και μπορεί να φιλοξενήσει ένα τέτοιο περιφερειακό κέντρο. Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη, θα υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός και προγράμματα υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πρότυπα. Παράλληλα ανέφερε πως σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εργασίας υλοποιούνται και άλλα έργα στις ορεινές κοινότητες τα οποία σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε, όπως για παράδειγμα η δημιουργία βρεφοπαιδοκομικών σταθμών στην περιοχή της Μαραθάσας και των Κρασοχωρίων. Ο πρόεδρος του ΣΚΕ Φοινιού Αλέκος Σπανός και ο κοινοτάρχης Φυλακτής Ηρακλέους ανέφεραν πως υπάρχουν σχέδια και για δημιουργία κέντρου αποκατάστασης και για την εισαγωγή καινούργιων προγραμμάτων θεραπείας, με όραμα την επέκταση του κέντρου για όλες τις ηλικίες, σε όλη την περιφέρεια. Οι εργασίες υλοποίησης του περιφερειακού έργου και η μεταστέγαση της στέγης ηλικιωμένων, υπολογίζεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου 2020. Η Περιφερειακή Στέγη Ηλικιωμένων & Αναπήρων, καθώς και τα μελλοντικά προγράμματα όλης της Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού θα τελούν υπό τη νέα διεύθυνση της Βασιλείας Βασιλείου.

 

 

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»


07/08/2020
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Δημοσιεύματα
»Ο Αϊ-Βασίλης με τον Ριρίκκο

04/01/2024

»Ο Αϊ-Βασίλης με τον Ριρίκκο

04/01/2024

»Tον καταρτισμό Εθνικής Στρατηγικής για την Τρίτη Ηλικία ανακοίνωσε η υφυπουργός Πρόνοιας

01/10/2023

»Με βούλα Δικαστηρίου η παύση του κοινοτάρχη

19/07/2023

»Τα στερεότυπα τα έχουν σπάσει ήδη οι γυναίκες που κατείχαν το ίδιο αξίωμα πριν από εμένα

09/07/2023

»Τα στερεότυπα τα έχουν σπάσει ήδη οι γυναίκες που κατείχαν το ίδιο αξίωμα πριν από εμένα

09/07/2023

»Προτού πέσει στο τζάμι το χρώμα του ηλιοβασιλέματος

26/10/2022

»«Πορεία Αγάπης – Περπατώ για την 3η ηλικία»

25/09/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»ΠΟΛΙΤΗΣ: Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Στόχος η ευημερία των κατοίκων ορεινής

05/09/2021

»Ο 19χρονος Εφραίμ ο τσιαττιστής…

23/05/2021

»Αφιέρωμα στους ήρωες το Φοινιού

23/05/2021

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα