Ελληνικά English Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

Προχωρά η ολιστική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Τροόδους

Στόχος η ευημερία των κατοίκων ορεινής
Εντός των ημερών, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το φυσιοθεραπευτήριο στο Πέρα Πεδί, το οποίο θα παρέχει επιχορηγημένες υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας

 

Έργα υψηλής σημασίας για την ευημερία των κατοίκων και δη των ηλικιωμένων των ορεινών κοινοτήτων έχουν ολοκληρωθεί συμβάλλοντας αφενός στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αφετέρου προσεγγίζοντας τον στόχο που έθεσε η κυβέρνηση για δυναμική, ολιστική και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Τροόδους. Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, θέτει σε προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και δη των ηλικιωμένων, καθώς και τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους, ενισχύοντας τις δομές φροντίδας και υποστήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε και λειτουργεί ήδη το Περιφερειακό Κέντρο Υποστήριξης Ηλικιωμένων, στο Φοινί. Το Κέντρο λειτουργεί σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της κοινότητας Φοινίου, της Νότιας Μαραθάσας και των ορεινών θερέτρων της περιφέρειας Τροόδους.

 

Παράλληλα, εντός των ημερών, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το φυσιοθεραπευτήριο στο Πέρα Πεδί, το οποίο θα παρέχει επιχορηγημένες υπηρεσίες φυσιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας, καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς επίσης και των ατόμων τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο ΣΚΕ Φοινίου, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ευεξίας των κατοίκων. Η δημιουργία του φυσιοθεραπευτηρίου στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Γραφείου Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Πεδίου και του ΣΚΕ Φοινίου. Πρόσφατα, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το φυσιοθεραπευτήριο στον Άγιο Θεόδωρο Πιτσιλιάς, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, με προγράμματα αποκατάστασης, φροντίδας και διατήρησης της βέλτιστης ευεξίας. Να σημειωθεί ότι, στο ίδιο πλαίσιο, ξεκινούν και οι διαδικασίες δημιουργίας Περιφερειακού Φυσιοθεραπευτηρίου στη Λάνια.

 

Ανάπτυξη

Πρόκειται για έργα τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων και διευκολύνουν τους κατοίκους, ιδιαίτερα τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία πλέον δεν χρειάζεται να μετακινούνται στα αστικά κέντρα για να έχουν στη διάθεσή τους σημαντικές για τους ίδιους υπηρεσίες. Η στέγαση των τεσσάρων προαναφερθέντων έργων, έγινε στη βάση της συλλογιστικής της ΕΣΑΟΚ, για επανάχρηση του κτηριακού αποθέματος της περιοχής, δηλαδή την αξιολόγηση και την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτηρίων για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, προτού καταφύγουμε στην ανέγερση νέων κτηρίων. "Συνεχίζουμε με προσήλωση και αποφασιστικότητα να υλοποιούμε τις πολιτικές της κυβέρνησης και το όραμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για τις ορεινές κοινότητες και να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους των ορεινών", αναφέρει ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης. Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη τα έργα που ολοκληρώθηκαν αλλά και τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται.

 

Η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων είναι ένα ποιοτικό και ουσιαστικό άλμα, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στους στόχους που τέθηκαν για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, απολύτως απαραίτητες για την αναγέννηση των ορεινών κοινοτήτων, μέσα από τη διαμόρφωση νέων συνθηκών κατοικίας, απασχόλησης και διαβίωσης, κατέληξε.

 

 

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»


05/09/2021
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Δημοσιεύματα
»Ο Αϊ-Βασίλης με τον Ριρίκκο

04/01/2024

»Ο Αϊ-Βασίλης με τον Ριρίκκο

04/01/2024

»Tον καταρτισμό Εθνικής Στρατηγικής για την Τρίτη Ηλικία ανακοίνωσε η υφυπουργός Πρόνοιας

01/10/2023

»Με βούλα Δικαστηρίου η παύση του κοινοτάρχη

19/07/2023

»Τα στερεότυπα τα έχουν σπάσει ήδη οι γυναίκες που κατείχαν το ίδιο αξίωμα πριν από εμένα

09/07/2023

»Τα στερεότυπα τα έχουν σπάσει ήδη οι γυναίκες που κατείχαν το ίδιο αξίωμα πριν από εμένα

09/07/2023

»Προτού πέσει στο τζάμι το χρώμα του ηλιοβασιλέματος

26/10/2022

»«Πορεία Αγάπης – Περπατώ για την 3η ηλικία»

25/09/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»ΠΟΛΙΤΗΣ: Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Στόχος η ευημερία των κατοίκων ορεινής

05/09/2021

»Ο 19χρονος Εφραίμ ο τσιαττιστής…

23/05/2021

»Αφιέρωμα στους ήρωες το Φοινιού

23/05/2021

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα