Ελληνικά English Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΦΟΙΝΙΟΥ

«Πορεία Αγάπης»

#WALK4ELDERS, #BIKE4ELDERS, #RIDE4ELDERS 

Τιμώντας την 31η επέτειο της «Διεθνούς Ημέρας Ηλικιωμένων», το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού διοργάνωσε «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, από το προαύλιο της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού», προς το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στο Φοινί.

 

Οι πεζοπόροι μας Φοινιώτες, απόδημοι, εθελοντές και φίλοι μας από όλη την Κύπρο, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο προαύλιο της Στέγης. Μαζί μας εκ μέρους της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου (ΟΠΡΕΠΟ) κ. Αντώνης Δημητριάδης και ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

 

Την όμορφη παρέα συμπλήρωσαν συγκινώντας μας,  οι οικότροφοι και προσωπικό του Ιδρύματος «Άγιος Στέφανος», ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Κακογιάννης, ο Κοινοτάρχης Αγίου Δημητρίου κ. Ροδοσθένης Μακρίδης, ο Κοινοτάρχης Αρακαπά κ. Βάσος Βασιλείου, ο Δρομέας Πάμπος Βασιλείου, η καλλιτεχνική ομάδα «Δώσε Χρώμα, Αρακαπάς 2021», η Γυμνάστρια και Υδροθεραπεύτρια για παιδιά με αναπηρίες, κα Μικαέλλα Σπαντίου Ιωαννίδη και ο Νοσηλευτής Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας κ. Σωτήρης Πογιατζής.

 

Οι παρευρισκόμενοι παραλαμβάνοντας τα απαραίτητα αξεσουάρ (φανελάκια, καπέλα και γιλέκα), για τον πρωινό τους περίπατο, έκαναν την εισφορά τους στο Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού. Τα καπέλα και τα γιλέκα ήταν προσφορά από το Αρχηγείο Τροχαίας Αστυνομίας Κύπρου, τα οποία παραλάμβαναν από την εκπρόσωπο κα Θέμιδα Σπανού.

 

Η εκκίνηση της «Πορείας Αγάπης» δόθηκε στις 09:45 π.μ., με τους συμμετέχοντες (ποδηλάτες και πεζοπόρους) να κατευθύνονται προς το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Με σύμμαχο τον αίθριο καιρό, η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη με τους πεζοπόρους να χωρίζονται σιγά σιγά σε ομάδες. Δεν έλειψαν και τα πειράγματα μεταξύ των πεζοπόρων, όπως οι πιο γρήγοροι και οι πιο αργοί. Πολλοί ήταν και εκείνοι που με το κινητό ανά χείρας κατέγραφαν βήμα-βήμα την πορεία τους καθ’ όλη τη διαδρομή.

 

Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Πλατρών, καθώς και ασθενοφόρο συνόδευσαν τους πεζοπόρους και ποδηλάτες μας καθ’ όλη τη διαδρομή προς τους Αγ. Αναργύρους.

 

Η «Πορεία Αγάπης» περιελάμβανε πεζοπορία, ποδηλασία καθώς και έρανο (Αρ. Άδειας Εράνου: Φ.Π.16/2021) από την λέσχη μοτοσικλετιστών της «BMWMotorrad Riders Cyprus», υπέρ της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού».

 

Εισφορές

Όσοι δεν είχαν τη ευκαιρία να παρευρεθούν στη εκδήλωσή μας αλλά επιθυμούν να συμβάλουν με την εισφορά τους μπορούν να το πράξουν ηλεκτρονικά μέσω Internet Banking στον τραπεζικό λογαριασμό του Συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου.

 

Name: SYMVOULIO KINOTIKIS EVIMERIAS PHINI

IBAN: CY32 0020 0195 0000 3570 1439 5135

Swift Code: BCYPCY2N

 

Για τον κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συνδράμει στον έρανο μας (Αρ. Άδειας Εράνου: Φ.Π.16/2021) παρακαλούμε όπως επικοινωνήσει μαζί μας, για την προμήθεια και διάθεσή δελτίων εισφορών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΣΚΕ Φοινιού:

Τηλ. 96349216 / E-Mail: ske_foini@hotmail.com

  

Με την άφιξη όλων το συμμετεχόντων στο μοναστήρι μας τελέστηκε παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους κ.κ. Αλέκο Σπανό (Πρόεδρο Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού), Αντώνη Δημητριάδη (Πρόεδρο Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου - ΟΠΡΕΠΟ) και Κώστα Χαμπιαούρη (Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων).

 

 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε για τα εγκαίνια της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού που θα γίνουν τη Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021, στις 11.00 το πρωί και στις 12.00, τα εγκαίνια του Φυσιοθεραπευτηρίου Πέρα Πεδίου.

 

Προσφέρθηκε πρόγευμα προς όλους του παρευρισκόμενους που περιλάμβανε πλούσιο μπουφέ με αλμυρά, γλυκά, σπιτικά σάντουιτς, ελιές, χαλούμι, τυρί, χυμούς, νερό, καθώς και κυπριακό καφεδάκι, το οποίο προετοίμασε ο «Όμιλος Γυναικών Φοινιού» και εθελόντριες συγχωριανές μας.

 

Οι συμμετέχοντες, αφού απολαύσαν το πρωινό τους καφέ και πρόγευμα, αντάλλαξαν ευχές και πήραν το δρόμος της επιστροφής. Μερικοί επέλεξαν να επιστρέψουν οδικώς, ωστόσο ήταν αρκετοί εκείνοι που προτίμησαν να επιστρέψουν με τα πόδια συνοδευόμενοι από τους ποδηλάτες μας.

 

Επιστρέφοντας στην Στέγη μας, υποδεχθήκαμε τους μοτοσικλετιστές της λέσχης μοτοσικλετιστών της «BMWMotorrad Riders Cyprus» .

Η πορεία των μοτοσικλετιστών στις γύρω κοινότητες συνόδευσε η Βασιλεία Βασιλείου (Διευθύντρια Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων Φοινιού και Αναπήρων Φοινιού και Μέλος της Λέσχης). Αφού βραβεύσαμε τους μοτοσικλετιστές με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο ΟΠΡΕΠΟ κ. Αντώνη Δημητριάδη, κεράσαμε τους μοτοσικλετιστές μας καφέδες, δροσερά ποτά και φοινιώτικα λουκούμια.

Ο Πρόεδρος Νεόφυτος Λεμεσιανός και ο Αντιπρόεδρος  Άντρος Πετρίδης  της «BMWMotorrad Riders Cyprus», εξέφρασαν τον βαθύ τους θαυμασμό και τα θερμά τους συγχαρητήρια στη Διευθύντριά μας,  για την επιτυχία της «Πορείας Αγάπης» και για το έργο της στο χωριό. Ακολούθως, οι μοτοσικλετιστές μας μετέβησαν στην κεντρική πλατεία του χωριού και αφού πάρκαραν τις μηχανές παρακάθησαν σε γεύμα.

 

Η όλη διοργάνωση αποτελεί μια προσπάθεια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης του κοινού προς τα άτομα 3ης ηλικίας και των ατόμων με αναπηρίες, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές όπου η προσβασιμότητα και οι συνθήκες διαβίωσης είναι δύσκολες.

 

Με την ευχή για τα επόμενα χρόνια η όλη εκδήλωση να καταστεί θερμός έτσι ώστε όλο και περισσότεροι εθελοντές να συμμετέχουν στην «Πορεία Αγάπης» τιμώντας  τους ηλικιωμένους μας και τις ευάλωτες ομάδες της ευρύτερης περιοχής των κοινοτήτων των ορεινών μας θέρετρων και Νότιας Μαραθάσας, μέσα από τα υφιστάμενα και μελλοντικά προγράμματα του «Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού».

 

Αφιερωμένη στην 3η ηλικία, η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Η «Διεθνής Ημέρα Ηλικιωμένων» υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, τιμώντας τους ηλικιωμένους μας, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης μέσα από εισφορές και τον περιφερειακό έρανο θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού».

 

 

Διοργανωτής:

  • Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των:

 

Την εκδήλωση στηρίζουν:

 

Οργανωμένα Σύνολα Φοινιού:

  • Εκκλησιαστική Επιτροπή Φοινιού
  • Όμιλος Γυναικών Φοινιού
  • Κέντρο Νεότητας Φοινιού
  • Σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων Φοινιού

 

Χορηγός Επικοινωνίας:

 

Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού

#walk4elders, #bike4elders, #ride4eldersΣχετικά


Φωτογραφίες

Πορεία Αγάπης

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την «Πορεία Αγάπης», του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού, τιμώντας την 31η επέτειο της «Διεθνούς Ημέρας Ηλικιωμένων» από το προαύλιο της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού την Παρασκευή 1η Οκτωββρίου 2021.

Video

Πορεία Αγάπης (Bίντεο)

Έτσι τιμήσαμε τη 31η επέτειο της «Παγκόσμιας Ημέρα Ηλικιωμένων» την Παρασκευή την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, με «Πορεία Αγάπης» από το προαύλιο της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού» προς τους Αγίου Αναργύρους.

Φωτογραφίες

Πορεία Μοτοσικλετιστών

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πορεία της λέσχη μοτοσικλετιστών «BMWMotorrad Riders Cyprus» στο πλαίσιο της «Πορεία Αγάπης», του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού, τιμώντας την 31η επέτειο της «Διεθνούς Ημέρας Ηλικιωμένων» από το προαύλιο της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021.


01/10/2021
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Ανακοινώσεις
»ΚΣΦ: Καθαριότητα και καλλωπισμός

19/04/2023

»Ανάσταση στο Φοινί

16/04/2023

»«Ελεύθεροι vs Ελεύθεροι και Ωραίοι…»

15/04/2023

»Πάσχα 2023 - Στολισμός Επιταφίου

13/04/2023

»Πλήρως στελεχωμένο το ΚΣΦ

07/04/2023

»Προεδρικές Εκλογές 2023 επαναληπτική εκλογή

12/02/2023

»Δείτε πώς ψήφισαν οι Φοινιώτες

05/02/2023

»Πυροσβεστικό όχημα απέκτησε το Φοινί

15/12/2022

»Ο Υπουργός κ. Γιάννης Καρούσος στο Φοινί

30/11/2022

»«Το Φοινί έρχεται στη Λευκωσία για να απολαύσετε ζεστό παλουζέ»

20/11/2022

»Το καλύτερο μνημόσυνο προς την αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου

02/11/2022

»«Πορεία Αγάπης»

03/10/2022

»Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον ΣΑΦΦ

17/08/2022

»Πάσχα στο Φοινί

27/04/2022

»Συγκινητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα στης εκκλησιαστικής επιτροπής

23/03/2022

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα