Ελληνικά English Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

«Πορεία Αγάπης – Περπατώ για την 3η ηλικία» 

Πατήστε εδώ για το δημοσίευμα του «Π»

Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα Φοινιού, τιμώντας «Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων», διοργανώνει «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» για δεύτερη συνεχή χρονιά το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Αστυνομίας Κύπρου και του επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

 

Αφιερωμένη στην 3η ηλικία, η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Η «Διεθνής Ημέρα Ηλικιωμένων» υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, τιμώντας τους ηλικιωμένους μας, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Η «Πορεία Αγάπης» περιλαμβάνει πεζοπορία, ποδηλασία ή/και τρέξιμο μήκους 4 χλμ μετ’ επιστροφής, από το προαύλιο της Στέγης Ηλικιωμένων της κοινότητας, προς το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων στο Φοινί, για την οικονομική ενίσχυση της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού.

 

Εισφορές προς το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού μπορούν να γίνονται στο σημείο εκκίνησης, στο προαύλιο στη Στέγη Ηλικιωμένων, και στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Επίσης, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει και ηλεκτρονικά μέσω Internet Banking στον τραπεζικό λογαριασμό του συμβουλίου. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του χωριού, στη διεύθυνση www.phinivillage.com.

 

Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινίου προσκαλεί όλους τους Φοινιώτες (ντόπιους/ απόδημους), καθώς και φίλους του Φοινιού παγκύπρια, να δώσουν το παρών τους στην «Πορεία Αγάπης». Σας περιμένουμε με τα αθλητικά σας ή με τα ποδήλατά σας, στηρίζοντας τους ηλικιωμένους μας και τα άτομα με αναπηρίες.

 

Στόχος, πέραν από την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων της κοινότητας, η όλη εκδήλωση να καταστεί θεσμός για τα επόμενα χρόνια. Με την ευχή, κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι εθελοντές να συμμετέχουν στηρίζοντας τους ηλικιωμένους μας και τις ευάλωτες ομάδες της ευρύτερης περιοχής των ορεινών κοινοτήτων μέσα από τα υφιστάμενα και μελλοντικά προγράμματα Κοινοτικής Ευημερίας της Στέγης Ηλικιωμένων Φοινιού.

 

Η «Πορεία Αγάπης» περιλαμβάνει:

  • Πορεία 4χλμ. (πεζοπορία, περίπατο, ποδηλασία), από το προαύλιο του ΣΚΕ Φοινιού προς το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων μετ’ επιστροφής.
  • Η εκκίνηση της πορείας θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 π.μ.
  • Όλοι οι τρόφιμοι ηλικιωμένοι του ΣΚΕ Φοινιού που θα λάβουν μέρος στην πορεία, το συμβούλιο του ΣΚΕ Φοινιού θα φροντίσει να επιστρέψουν στη στέγη ηλικιωμένων οδικώς με ασφάλεια.
  • Όλοι οι πεζοπόροι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν πεζοί ή/και με αυτοκίνητο μαζί με τοις οικείους τους.
  • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής εκ μέρους των διοργανωτών.

Σεβόμενοι τους πεζοπόρους ηλικιωμένους μας που θα συμμετάσχουν, κατά την άφιξή μας στο προαύλιο του μοναστηριού των Αγίων Αναργύρων, θα προσφερθεί πρόγευμα εκ μέρους του «Ομίλου Γυναικών Φοινιού». Εκ μέρους της «Εκκλησιαστικής Επιτροπής Φοινιού», θα τελεστεί εκκλησιασμός από τον πάτερ Δημοσθένη, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να προσκυνήσουν και να ξεκουραστούν. Η πορεία θα ολοκληρωθεί με επιστροφή των συμμετεχόντων στο προαύλιο του ΣΚΕ Φοινιού.

 

Διαμέσου της διαδρομής στην περιοχή «Βούρνες», θα λειτουργήσουν ιατρικές υπηρεσίες και πρώτες βοήθειες. Εθελοντές θα διαθέτουν μπουκαλάκια νερό στους πεζοπόρους και ποδηλάτες. Για την ασφάλεια των εθελοντών, η Αστυνομία Κύπρου θα φροντίσει για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας της όλης διαδρομής.

 

Όλα τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης μέσα από εισφορές, θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση και τη στήριξη της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού».

 

Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Βάσει πρωτοκόλλου του Υπουργείου Υγείας, για αποφυγή μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2, θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ισχύοντα διατάγματα και κανονισμοί, συμπεριλαμβανομένου της χρήσης μάσκας του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΣΚΕ Φοινιού: Τηλ. 99578002 / E-Mail: skefoini@cytanet.com.cy.

 

walk4elders, #run4elders #bike4elders

 

 

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»


25/09/2022
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Δημοσιεύματα
»Ο Αϊ-Βασίλης με τον Ριρίκκο

04/01/2024

»Ο Αϊ-Βασίλης με τον Ριρίκκο

04/01/2024

»Tον καταρτισμό Εθνικής Στρατηγικής για την Τρίτη Ηλικία ανακοίνωσε η υφυπουργός Πρόνοιας

01/10/2023

»Με βούλα Δικαστηρίου η παύση του κοινοτάρχη

19/07/2023

»Τα στερεότυπα τα έχουν σπάσει ήδη οι γυναίκες που κατείχαν το ίδιο αξίωμα πριν από εμένα

09/07/2023

»Τα στερεότυπα τα έχουν σπάσει ήδη οι γυναίκες που κατείχαν το ίδιο αξίωμα πριν από εμένα

09/07/2023

»Προτού πέσει στο τζάμι το χρώμα του ηλιοβασιλέματος

26/10/2022

»«Πορεία Αγάπης – Περπατώ για την 3η ηλικία»

25/09/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»Η αγγειοπλαστική του Φοινιού από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα

14/08/2022

»ΠΟΛΙΤΗΣ: Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Βουνό τα προβλήματα στο ορεινό Φοινί

03/01/2022

»Στόχος η ευημερία των κατοίκων ορεινής

05/09/2021

»Ο 19χρονος Εφραίμ ο τσιαττιστής…

23/05/2021

»Αφιέρωμα στους ήρωες το Φοινιού

23/05/2021

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα