Ελληνικά English Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΜΕ ΠΠΑΛΟΥΖΕ

Αγώνας downhill στο Φοινί με ππλαουζέ 

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στις 10.00 το πρωί, το «Cyprus Downhill Club» σε συνεργασία με το «Foini Downhill Track», διοργανώνουν αγώνα κατάβασης για το «Cyprus Downhill Cup» στην ποδηλατική πίστα του Φοινιού. Το downhill, ποδηλατική κατάβαση είναι ατομικό άθλημα, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και απαιτητικό. Ο αθλητής (ποδηλάτης) θα πρέπει να διαθέτει εκτός της πολύ καλής του φυσικής κατάστασης, επιδεξιότητα, αντοχή, σωματική δύναμη, απόλυτη συγκέντρωση, και… αρκετή τρέλα.

 

Σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να κατεβαίνεις στα βουνά του Φοινιού σε μία διαδρομή συνολικού μήκους 1,600 μέτρων, με υψομετρική διαφορά 320 μέτρων με μια… ορθοπεταλιά, γεμάτη και άλματα που κόβουν την ανάσα σε αθλητές και θεατές. Ο αγώνας downhill είναι αγώνισμα κατάβασης ανώμαλου δρόμου με ποδήλατο, με συγκεκριμένη αφετηρία και τέρμα. Στην αγωνιστική πίστα «Foini Downhill Track» υπάρχουν εμπόδια, τα οποία είναι φυσικά και τεχνητά. Είναι μία κατάβαση με μεγάλες ταχύτητες, άλματα, δύσκολα τεχνικά σημεία, και έχει μεγάλο ανταγωνισμό.

 

Ραντεβού λοιπόν, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στις 10:00 το πρωί, στη Ποδηλατική Πίστα του Φοινιού, για ένα ξεχωριστό πρωϊνό γεμάτο αδρεναλίνη, και συμμετοχή σε ένα ξέφρενο πάρτι που θα στηθεί στον περιβάλλον χώρο του τερματισμού.

 

 

Παρασκευή Μουσταλευριάς (Ππαλουζέ)

Το Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Φοινιού σε συνεργασία με τις φοινιώτισσες μαστόρισσες του ππαλουζέ, θα παρασκευάζουν επί τόπου ππαλουζέ (μουσταλευριά). Φοινιώτες, απόδημοι και φίλοι του Φοινιού σας περιμένουμε στο χωριό μας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12:00, στην Κεντρική Πλατεία του χωριού, όπου θα σας φιλέψουμε με βραστό ππαλουζέ. Σημειώνουμε ότι ο Ππαλουζές θα διατίθεται προς πώληση για την οικονομική ενίσχυση της «Περιφερειακής Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων Φοινιού».

 

Σας περιμένουμε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, για ολοήμερη εκδρομή στην κοινότητα μας όπου μπορείτε να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε από κοντά τον καταρράκτη της Χαντάρας, να σεργιανήσετε στα μεσαιωνικά γεφύρια του Φοινιού, της Εκκλησιάς, του Πισκόπου και της Ελιάς και να προσκυνήσετε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και το αρχαίο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρωννα πείτε καφέ στην Κεντρική Πλατεία του Φοινιού και να δοκιμάστε τα εύγεστα Φοινιώτικα Λουκούμια μας, παρέα με δροσερό νερό από τη βρύση της Πελλομαρούς. Φοινιώτες ντόπιοι και απόδημοι είμαστε όλοι περήφανοι για την οικογενειακή μας φιλοξενία. Σας περιμένουμε στην κοινότητα μας και υποσχόμαστε να κάνουμε την εκδρομή σας στο Φοινί, μοναδική και αξέχαστη.

 

 

 ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ; ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!


12/10/2023
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Αξιοθέατα
Ξενάγηση στο χωριό

Θέση Θέας

Αρχιεπίσκοπος Σωφρόνιος

Καταρράκτης της Χαντάρας

Μεσαιωνικά Γεφύρια

Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Παρεκκλήσι Άγιος Γεώργιος

Εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας

Ταβέρνες - Εστιατόρια
Ταβέρνα Φοινί ή αλλιώς PHINI Tavern

Οικογενειακό εστιατόριο «ΝΕΡΑΪΔΑ»

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα