Ελληνικά English Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
Το Φοινί
Αξιοθέατα
Πηλαβάκειο Μουσείο
Παραδοσιακές Τέχνες
Φοινιώτικα Λουκούμια
Εκκλησίες - Ξωκλήσια
Ταβέρνες - Εστιατόρια
Κέντρο Νεότητας
Σύνδεσμος Αποδήμων
Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας
Επιχειρήσεις
Νέα - Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Εκδόσεις
Δημοσιεύματα
Η Φωνή του Φοινιού
Πολυμέσα
ΡΕΤΡΟ
Ο καιρός στο Φοινί
Ευεργέτες - Δωρητές
Επικοινωνία
Phini Village YouTube Channel
Εγγραφή στην Ηλεκτρονική Λίστα

Εγκαίνια Σταθμού Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας Φοινιού 

 

Τελέστηκαν την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 τα εγκαίνια του Σταθμού Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας Φοινιού. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ελίκκος Ηλία. Το αγιασμό των εγκαινίων τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννη Θεοχάρους και ο πάτερ Δημοσθένη Δημοσθένους.

 

Ο Σταθμός Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας είναι ο δεύτερος που εγκαινιάζεται στις κοινότητες της υπαίθρου στην επαρχία Λεμεσού αφού ο πρώτος Σταθμός Ανταπόκρισης της Πολιτικής Άμυνας λειτουργεί στην ήδη στην κοινότητας Κυπερούντας.

 

Ο Σταθμός στην Κοινότητα Φοινιού στελεχώνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές, (τους κ.κ. Αντριάνα Χαραλαμπίδου, Ευριπίδη Ευριπίδου, Νικόλ Νεοφύτου και Μιχάλη Δημοσθένους) όλοι τους μόνιμοι της κοινότητας Φοινιού, οι οποίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν και να μεταβούν άμεσα στον χώρο του επεισοδίου με πυροσβεστικό όχημα της Πολιτικής Άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές εκπαιδεύονται όχι μόνο στην πυρόσβεση, αλλά και σε ανταπόκριση για σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, όπως επίσης και στην αναζήτηση ελλειπόντων προσώπων.

 

 

Η δημιουργία του Σταθμού κρίθηκε απαραίτητη, εξηγεί το ΥΠΕΣ, λόγω της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, και λόγω της ανάγκης για έγκαιρη ανταπόκριση. Προστίθεται πως η ενεργή συμμετοχή των τοπικών αρχών στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, έχει αποδειχτεί καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική διαχείρισή τους.

 

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΣ, κ. Ελίκκος Ηλία «Σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ιεράρχησε ψηλά στις προτεραιότητές της. Την ολιστική αναδιοργάνωση της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και τη μετεξέλιξή της σε Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας», προσθέτοντας ότι «σκοπός του εγχειρήματος είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, μέσα από τον καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις συναρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

 

Η Προεδρεύων του Κοινοτικού συμβουλίου Φονιού κ. Νικόλ Νεοφύτου στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον έντιμο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου που έθεσε υπό την αιγίδα του την όλη εκδήλωση. Ολοκληρώνοντας  ανάφερε… «Για μένα είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έγιναν στην κοινότητα μας αν αναλογιστούμε τον κίνδυνο αύξησης πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μεγάλων πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών σε όλη την Κύπρο. Γι’ αυτό έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τις κοινότητες και ιδιαίτερα τους κατοίκους των ορεινών μας περιοχών»

 

Εκ μέρους της Πολιτικής Άμυνας την εκδήλωση χαιρέτισε και ο κ. Μιχάλης Μουσκάλης οποίο αναφέρθηκε στο σχέδιο πολύβιος και τόνισε ότι «Αντίστοιχος σταθμός Ανταπόκρισης , έρευνας και διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας λειτουργεί στην κοινότητα Κυπερούντας.

 

 

Γ. ΝεοφύτουΣχετικά


Φωτογραφίες

Σταθμός Πολ. Άμυνας

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια Σταθμού Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας Φοινιού.


29/04/2024
Γρήγορη Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Νέα - Ανακοινώσεις: - Ανακοινώσεις
»Κοινωνική αλληλεγγύη και αλτρουϊσμός

15/06/2024

»Φεστιβάλ Φοινιώτικου Λουκουμιού

12/06/2024

»Έτσι ψήφισε η κοινότητα Φοινιού

10/06/2024

»«Οι Παντρεμένοι κι’ αν έχουν Ψυχή»

04/05/2024

»Εγκαίνια Σταθμού Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας Φοινιού

29/04/2024

»Οι Φοινιώτες τίμησαν τις Εθνικές Επετείους

26/04/2024

»Εκλογές 9ης Ιούνιου

17/04/2024

»Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΚΝΦ

12/04/2024

»ΚΣΦ - Έντυπο εισηγήσεων και παραπόνων

26/02/2024

»Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι

26/02/2024

»Επίσκεψη υπ. Αλέξη Βαφεάδη στο Φοινί

16/02/2024

»ΚΝΦ: Αναβολή Εκλογικής Συνέλευσης

31/01/2024

»Ανάρπαστος ο φοινιώτικος ππαλουζές

08/11/2023

»3η «Παγκύπρια Πορεία Αγάπης» 2023

04/10/2023

»Παγκύπρια πρωτιά για το «ππούλλιν» του Φοινιού

01/09/2023

Φοινί on Facebook Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξ. Αναζήτηση  |  Ταυτότητα  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα